Kawa Etiopia

53,00 184,00 

Gatunek: 100% Arabika
Kraj pochodzenia: Etiopia
Region: Sidamo
Wysokość upraw: 1500 -1800 m. n. p. m.
Odmiana: Heirloom
Obróbka: naturalna
Nuty smakowe: cytrusy, brzoskwinia, słodki orzech
Kwasowość: wysoka
Kawa Speciality: 85 pkt.

Kawa z Etiopi z kolebki kawy jest kawą z przeznaczeniem do metod alternatywnych. Sprawdza się zarówno w drip, chemex jak i aeropress. Przy tych metodach zaparzania, można z nich wyciągnąć orzeźwiający smak cytrusów przechodzący przez brzoskwinię do słodkiego orzecha.

Gatunek

100% Arabica

Kraj pochodzenia

Region

Sidamo

Wysokość upraw

1500 -1800 m n.p.m.

Odmiana

Heirloom

Obróbka

naturalna

Nuty smakowe

brzoskwinia, cytrusy, słodki orzech

Kwasowość

wysoka

Waga produktu

, ,

Forma zakupu

Mielona pod filtr papierowy, Mielona pod French Press, Mielona pod kafeterkę/espresso, Mielona pod zalewaną, Ziarnista

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Dodaj opinię

Napisz pierwszą opinię o „Kawa Etiopia”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Updating…
  • Brak produktów w koszyku.